Dr. Nelu Tătaru, despre prevenție prin alimentație și mișcare: Va fi lansată o aplicație cu recompense

0
50

Dr. Nelu Tătaru, președintele Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, a declarat că populația de pe întreg mapamondul, din diferite categorii de vârste, traversează etape ale obezității și depresiei, pandemia de COVID-19 accentuând aceste probleme.

„Acest episod nu ocolește nici țara noastră, iar statisticile sunt din ce în ce mai îngrijorătoare. Multe state practică, într-o manieră accelerată, prevenția în fața bolilor, iar noi nu trebuie să ne mulțumim cu un loc în coada clasamentului. Trebuie să luptăm alături de cei care înțeleg fenomenul.”, a atenționat fostul ministru al Sănătății, într-o postare pe Facebook.

Dr. Nelu Tătaru a spus că prevenția, în termeni foarte clari și simpli, înseamnă alimentație corectă și mișcare.

„În acest sens, am avut astăzi o întâlnire cu reprezentanții ANBR (Asociația Națională pentru Băuturi Răcoritore) unde am discutat despre campania METS – Mănâncă echilibrat, trăiește sănătos. Deși traversăm un curent care promovează un stil de viață sănătos, mai ales în mediul online, prin influenceri și diverse persoane publice, unele chiar de profesie medici, acest lucru nu este suficient! Trebuie o mai mare implicare, din partea noastră, a tuturor, pentru că o viață sănătoasă înseamnă în primul rând moderație, alimentație echilibrată și sport”, a adăugat președintele Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților.

Potrivit acestuia, urmează să fie lansată și o aplicație mobilă, care sub forma unui joc interactiv, va oferi recompense utilizatorilor care se mută în offline și fac mișcare.

„În completarea acestei platforme, atât eu cât și reprezentanții METS, considerăm că este foarte importantă colaborarea cu medicii de familie, ca factor crucial în componenta de prevenție medicală. Printr-un parteneriat cu Asociația medicală de Prevenție prin Stil de viață Sănătos se va implementa inclusiv un modul de e-learning pentru rețeaua medicilor de familie. Și de această dată totul ține de modul în care comunicăm.”, a mai scris Dr. Nelu Tătaru.

Articolul precedentManagerii unităților cu paturi ATI COVID-19 vor raporta de două ori pe zi situația locurilor
Articolul următorCând ar putea fi introdus pașaportul de vaccinare anti-COVID-19 în UE