Când ar putea ajunge în România prima tranşă din vaccinul anti-COVID Johnson&Johnson

0
415

Prima tranşă de doze de vaccin anti-COVID de la Johnson&Johnson ar putea să ajungă în România în a doua parte a lunii aprilie, însă cantitatea nu va fi una consistentă, a anunțat, marți, preşedintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă.

„Pentru a doua jumătate a lunii aprilie, dacă nu mă înşel, ar trebui să primim probabil prima tranşă. Nu este una consistentă, probabil că vor fi câteva zeci de mii de doze. Reamintesc faptul că se administrează într-o singură doză, schema de vaccinare este simplificată. Din acest motiv nu au fost luate decizii finale vizavi de categoria de persoane eligibile, ţinând cont de faptul că este un vaccin recomandat tuturor celor cu vârsta de peste 18 ani şi care nu au contraindicaţii cunoscute”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

În opinia președintelui CNCAV, vaccinul Johnson&Johnson „se pretează mai mult” pentru centre mobile, în localităţile în care accesul la centrele de vaccinare este mai redus.

„Vom vedea care va fi strategia prin care vom putea folosi acest tip de vaccin, dar, într-adevăr, din punct de vedere practic se pretează mai mult pentru centre mobile, pentru echipe mobile, pentru vaccinare în localităţile în care accesul la centrele de vaccinare este mai redus, dar asta nu înseamnă că nu va putea fi accesat şi de restul categoriilor de persoane”, a susţinut Valeriu Gheorghiţă.

Articolul precedentCâte echipe mobile de vaccinare anti-COVID au fost în teren în perioada 8-12 martie
Articolul următorCabinete noi de vaccinare anti-COVID vor fi deschise la nivel naţional, din 23 martie