Cabinete noi de vaccinare anti-COVID vor fi deschise la nivel naţional, din 23 martie

0
60

Din data de 23 martie, vor fi deschise 165 de cabinete noi de vaccinare la nivel naţional, dintre care 54 se vor afla în Bucureşti, a anunțat, marți, preşedintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă.

„Din data de 23 martie, vom deschide 165 de cabinete noi de vaccinare la nivel naţional. Ele vor fi alocate cu prioritate către judeţele şi localităţile cu incidenţă cumulată mare a cazurilor. Vă dau exemplu, pentru Bucureşti vor fi deschise suplimentar 54 de noi cabinete de vaccinare pentru vaccinul de la Pfizer. De asemenea, vor fi deschise în mai multe judeţe şi localităţi aceste noi cabinete de vaccinare. Din 5 aprilie, vom deschide un număr de cabinete de vaccinare. Se lucrează la această analiză şi la distribuţia acestor cabinete, pentru a putea vaccina aproximativ 40.000 de persoane zilnic cu vaccin de la compania Pfizer. În cele 165 de cabinete vom putea vaccina zilnic, din 23 martie, încă 10.000 de persoane”, a precizat preşedintele CNCAV, în cadrul unei conferinţe de presă la Palatul Victoria.

Valeriu Gheorghiţă a menţionat că, în prezent, la nivel naţional există 808 centre de vaccinare anti-COVID, cu 1.159 de fluxuri, dintre care: 760 de centre active (cu 1.089 de fluxuri), 48 de centre inactive, dar care au liste de aşteptare şi care vor fi deschise în perioada următoare (cu 70 de fluxuri), 94 de centre arondate Ministerului Apărării Naţionale, deschise începând de luni, progresiv, pentru vaccinarea populaţiei generale și 64 de centre din reţeaua Ministerului Afacerilor Interne.

Ad in title

Totodată, în nouă localităţi cu incidenţă de peste 4,5 la mia de locuitori există 88 de centre de vaccinare anti-COVID, cu 167 de fluxuri, dintre care 81 de centre sunt active, cu 153 de fluxuri.

Articolul precedentCând ar putea ajunge în România prima tranşă din vaccinul anti-COVID Johnson&Johnson
Articolul următorZece reacții adverse de coagulare a sângelui, raportate la ANMDM. Precizările președintelui CNCAV