Cancelarul Angela Merkel, îngrijorată de dinamica ”exponențială” a noilor cazuri de COVID-19 din Germania

0
71

Cancelarul Angela Merkel și-a exprimat joi îngrijorarea în ceea ce privește dinamica ”exponenţială” a noilor infectări cu SARS-CoV-2 în Germania, dinamică generată și de răspândirea variantei Delta a noului coronavirus.

În acest context, cancelarul a cerut populaţiei să se vaccineze, relatează Reuters şi AFP, potrivit Agerpres.

”Există o creştere exponenţială a numărului de noi cazuri de coronavirus şi consider această dinamică îngrijorătoare”, a declarat Angela Merkel în cadrul unei conferinţe de presă la Berlin.

Ad in title

”Presupunem că vom avea o dublare în mai puţin de 2 săptămâni a numărului de noi cazuri. (…) Fiecare vaccinare contează. Fiecare vaccinare reprezintă un pas, un mic pas, către revenirea la normalitate pentru toţi”, a mai adăugat Merkel.

De la jumătatea lunii iulie, numărul de noi cazuri de COVID-19 a depăşit în medie 1.000 de cazuri. Institutul Robert Koch a raportat joi 1.890 de cazuri noi înregistrate în 24 de ore.

Chiar dacă se opune vaccinării obligatorii, cancelarul Angela Merkel pune accent pe motivarea celor care nu s-au vaccinat încă. Până joi, cel puţin 60,4% din populaţia Germaniei a primit deja o doză cu unul dintre cele patru vaccinuri aprobate în ţară şi 48% au primit deja două doze.

”Tuturor celor care au fost deja vaccinaţi, vă spun: încercaţi să vă mobilizaţi şi să-i convingeţi pe alţii (care nu sunt încă vaccinaţi), fie că fac parte din familie, fie între prieteni, fie pe terenul de fotbal”, a mai spus oficialul.

De la începutul epidemiei în Germania, 91.458 de persoane au murit din cauza COVID-19, potrivit Institutului Robert Koch.

Articolul precedentZiua Mondială a Creierului, marcată în fiecare an la 22 iulie
Articolul următorCE alocă 120 de milioane de euro pentru combaterea SARS-CoV-2 și a variantelor acestuia