Campanie pentru schimbarea ambiantei din spitalele de pediatrie

0
181

Spatiile din 20 de spitale si institutii de asistenta medicala din 17 orase vor fi decorate, in perioada iulie-noiembrie, temele fiind special create si adaptate pentru copii.

Proiectele de amenajare din campania „Coloreaza un zambet” sunt inspirate din lumea jocului, a personajelor comice si a creaturilor fantastice, culorile fiind folosite ca element central pentru crearea unui ambient vesel, prietenos, relaxant.
Campania are doua componente, ambele urmand sa fie implementate in fiecare din cele 20 de spitale si institutii de asistenta medicala partenere. Prima consta in crearea a cate trei panouri murale pictate ilustrand o serie de personaje din lumea circului. La sfarsit, ele vor fi montate in cladirea spitalului pentru care au fost pictate.

Conceptul picturii, intitulata „Arlechinii”, apartine artistului plastic Adrian Socaciu. in cladirile spitalelor vor fi amplasate, de asemenea, mai multe obiecte decorative si functionale create special pentru copii: jucarii si decoratiuni cu motive inspirate din jocuri (dinozauri din lemn, caracatite de agatat pe perete, jocuri supradimensionate), piese de mobilier adaptate spatiilor folosite de copii, sabloane si imprimeuri cu teme adaptate (desene cu figurine fantastice, cosmos, lumea subacvatica) etc.

Obiectele sunt prezentate intr-un Ghid Do-it-yourself (DIY), conceput ca un manual complet ce cuprinde toate detaliile pentru confectionarea lor: pasii proiectului, lista materialelor si a uneltelor necesare, precum si instructiunile de folosire a lor.
in fiecare dintre cele 17 orase, obiectele vor fi produse de o echipa locala, condusa de un profesor de arte plastice. Echipele vor primi cate un Ghid DIY, iar magazinele Praktiker le vor asigura produsele de care au nevoie. La sfarsit, piesele create vor fi folosite pentru a decora incaperile din spitale unde au acces copiii.

Campania „Coloreaza un zambet” este organizata pe structura unei caravane avand punctul de plecare in Bucuresti.
Celelalte orase unde va ajunge sunt Ploiesti, Craiova, Targoviste, Brasov, Constanta, Braila, Galati, Targu-Mures, Bacau, Iasi, Timisoara, Arad, Baia Mare, Satu Mare, Oradea, Cluj-Napoca.

Din echipa proiectului fac parte 20 de artisti locali, coordonati de pictorul Adrian Socaciu (autorul conceptului folosit pentru tablourile murale), 20 de profesori de arte plastice, precum si studenti la facultati de profil.
Primele spitale in care se va implementa acest proiect sunt Spitalul „Grigore Alexandrescu”, Spitalul Fundeni si Spitalul „M.S. Curie” din Bucuresti, Spitalul Judetean Targoviste, Spitalul Judetean Ploiesti, Spitalul Judetean Craiova, Spitalul de Pediatrie Constanta, Spitalul de Pediatrie Brasov.

Campania este sustinuta public de personalitati precum Adriana Bahmuteanu, Virgil Iantu, Dana Razboiu Cornel Ilie de la Vank, formatia HI-Q si altii. Unii dintre ei au venit sa picteze primele tablouri pentru copii, iar o parte dintre ei vor merge in spitale la instalarea jocurilor si jucariilor pentru micutii bolnavi.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentViperele incep sa devina agresive
Articolul următorToxoplasmoza – Aspecte generale