Campanie de sprijinire a copiilor cu probleme de auz de la Scoala pentru Hipoacuzici Bucuresti

0
63

in Romania, 90% dintre copiii cu deficiente nu se integreaza intr-o scoala obisnuita, iar unul din doi copii cu probleme de auz foloseste o proteza neperformanta, potrivit unui comunicat de presa transmis www.sanatateatv.ro.

Diagnosticati tarziu, cu acces limitat la cursuri speciale si cu bani prea putini pentru a-si asigura proteze auditive de calitate, copiii hipoacuzici de azi devin adultii inadaptati de maine.

Organizatia caritabila Rotary Club Bucuresti Atheneum a inceput campania „Ajuta-l sa te auda!”, prin care sprijina copiii din Şcoala pentru Hipoacuzici Bucuresti sa obtina proteze auditive performante.

„Pe 80% dintre ei ii ajuta foarte mult. Acum, la clasa pregatitoare, se face o testare a auzului. Exista copii care provin din familii cu probleme grave de auz si care nu au fost protezati niciodata. Limbajul lor este limitat. Parintii au incercat sa le procure o proteza prin casele de asigurari, dar suma decontata este prea mica pentru un aparat performant”, a spus Ana Staicu, profesor psihopedagogie speciala la Şcoala pentru Hipoacuzici Bucuresti, in acelasi comunicat.

Anual, in Romania, se nasc in jur de 400 de copii cu deficiente de auz.

Costurile unei proteze auditive performante pornesc de la 2.000 de lei, in timp ce pentru una de ultima generatie depasesc 5.000 de lei. Pentru anul acesta, statul deconteaza aproape 960 de lei.

Campania poate fi sustinuta prin donatii in contul Asociatiei Rotary Club Bucuresti Atheneum RO83 RZBR 0000 0600 1605 4824 sau prin redirectionarea a 2% din impozitul pe venit.

Articolul precedentPeste jumatate din copiii cu autism aflati sub terapie la centrul ARICA, integrati in programe scolare
Articolul următorCand si cum recomanda specialistii intreruperea alaptatului