Campanie de ajutorare a copiilor autisti

0
193

Fundatia Romanian Angel Appeal si Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile au lansat campania de informare si strangere de fonduri „impreuna invingem autismul”.

Scopul campaniei este acela de informare a populatiei privind importanta terapiei si a diagnosticului stabilit corect si la timp. Campania isi propune sa stranga fonduri astfel incat 23 dintre copiii autisti sa poata incepe sau continua terapia ABA (analiza comportamentala aplicata) – terapie cunoscuta pe plan mondial ca fiind un tratament eficient pentru recuperarea autistilor.

Campania a€œimpreuna invingem autismul” a inceput ieri, la Libraria Carturesti din Capitala, cu o expozitie de fotografii emotionante ale unor copii bolnavi de autism.

Tot ieri, initiatorii campaniei au lansat site-ul www.invingemautismul.ro, site care poate fi considerat un ghid pentru pediatri, medicii de familie si chiar pentru parinti.

Sustinatorilor campaniei a€œimpreuna invingem autismul” s-au alaturat Manuela Harabor, Matei Calinescu, Bianca Brad, Dana Nalbaru si parinti de copii cu autism. Reteaua Info-Sanatate, Libraria Carturesti, Ikea, 2activePR, Godmother, Eli Lilly si Privileg Catering sprijina, de asemenea, actiunile campaniei.

Campania, care se va desfasura in perioada noiembrie 2008 – aprilie 2009, va continua in lunile urmatoare cu o actiune intensa de strangere de fonduri, cu activitati de informare a parintilor, medicilor si opiniei publice, dar si de advocacy pentru cresterea gradului de implicare a autoritatilor publice competente pentru a raspunde nevoilor copiilor cu autism din Romania.

Articolul precedentSorin Oprescu – cea mai inalta distinctie a UMF Bucuresti
Articolul următorZiua Mondiala a Diabetului