Asociatia Chirurgilor Plastici solicita decontarea protezelor mamare

0
178

Asociatia Chirurgilor Plastici din Romania solicita decontarea protezelor mamare, pentru reconstructia sanilor afectati de cancer, de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Vicepresedintele Asociatiei Chirurgilor Plastici, prof.dr. Tiberiu Bratu, a motivat ca lipsa unui san poate afecta foarte mult pacientele in plan psihologic iar pretul unei proteze mamare variaza intre 400-800 de euro. Acesta a oferit si exemplul protezelor de sold, care sunt decontate de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Medicii recomanda femeilor sa isi faca controale periodice pentru depistarea eventualelor tumori. Femeile cu varste peste 40 de ani trebuie sa isi faca anual o mamografie, iar femeilor sub 35 de ani, le este indicata efectuarea unei ecografii, potrivit medicului radiolog Mihai Lesaru. Mamografia este considerata in prezent cea mai buna metoda radiologica, ce poate depista cancerul de san in faza incipienta. in cazul femeilor tinere, mamografia ofera insa informatii insuficiente, fiind mai indicata ecografia. „Ţesutul glandural al sanului este alb pe mamografie, iar eu caut o anomalie care este tot alba. E ca si cum as cauta o bila alba intr-un pahar cu lapte”, a justificat medicul radiolog Mihai Lesaru.

Subiectele au fost dezbatute in cadrul celui de-al 10-lea Congres International al Chirurgilor Plastici din Romania.

Articolul precedentSorin Oprescu – cea mai inalta distinctie a UMF Bucuresti
Articolul următorZiua Mondiala a Diabetului