Campanie antidrog in Vama Veche, in iulie si august

0
180

O campanie de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri va avea loc in perioada 12 iulie – 18 august in Vama Veche, evenimentul desfasurandu-se inclusiv pe durata Festivalului Stuff Stock, a anuntat, joi, intr-o conferinta de presa, presedintele Agentiei Nationale Antidrog (ANA), Pavel Abraham.
Se fac demersuri pentru continuarea campaniei si pe litoralul bulgaresc, in perioada 19-24 august.
Grupul tinta al actiunii din Vama Veche este reprezentat de miile de tineri care isi petrec aici vara, organizatorii urmand sa amplaseze pe plaja doua corturi inscriptionate vizibil.
Campania va consta in actiuni de informare asupra riscului consumului de droguri (hepatita, HIV-SIDA, supradoze) si oferirea de prezervative si seringi.

Echipa este alcatuita din medici, psihologi, asistenti sociali, care vor reprezenta ANA, dar si ONG-urile care activeaza in domeniu.
Parteneri ai ANA in aceasta actiune sunt: United Nations Office for Drug and Crime, Autoritatea Nationala pentru Tineret, Romanian Harm Reduction Network, Brigada Internationala Antidorg, Love Plus.
Tot joi, in aceeasi conferinta de presa, comisar-sef drd. Petre Craciun a anuntat lansarea retelei nationale de site-uri ANA (pe www. anagov.ro), care are 47 de site-uri pentru fiecare centru teritorial. Cele peste 700 de pagini contin informatii despre: servicii, evenimente, proiecte.

Anterior implementarii proiectului, doar trei centre detineau site-uri independente.
Pe 26 iunie, ANA marcheaza cinci ani de la infiintare, dar si Ziua internationala de lupta impotriva traficului si abuzului de droguri.
Romania a fost nominalizata in Raportul European al Observatorului European pentru droguri si toxicomanie – 2007 ca tara de referinta pentru standardizarea programelor de prevenire a consumului de droguri.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentŞtrandurile Capitalei, pregatite sa primeasca publicul
Articolul următorCancerul de prostata – Factori de risc – Partea I