in pragul Zilei Mondiale de Lupta impotriva Hipertensiunii, pentru a sublinia importanta controlului regulat al valorilor tensiunii arteriale, Societatea Romana de Hipertensiune, in parteneriat cu Comisia pentru Sanatatea Publica din Senatul Romaniei, organizeaza in data de 14 mai 2012 o actiune de testare a tensiunii arteriale in Senatul Romaniei. Aceasta initiativa marcheaza si debutul campaniei nationale „Viteza ucide … nu numai in trafic! Controleaza-ti tensiunea arteriala”, editia 2012.

Initiata de Societatea Romana de Hipertensiune, campania nationala „Viteza ucide… nu numai in trafic! Controleaza-ti tensiunea arteriala!” are ca scop informarea si educarea publicului larg referitor la preventia, diagnosticarea si controlul tensiunii arteriale. Prima actiune de testare din cadrul campaniei are loc in Senatul Romaniei, urmand ca publicul larg sa beneficieze de testari gratuite in Bucuresti(17 mai) si Iasi (23-24 iunie).

„Hipertensiunea arteriala este o adevarata problema de sanatate publica in Romania, iar noi, decidentii, trebuie sa avem o atitudine responsabila atat fata de societate, cat si fata de noi insine. Drept urmare, Comisia pentru Sanatate Publica sustine aceasta campanie de testare si consideram ca demersul este oportun si in Senatul Romaniei. Prin puterea exemplului, speram sa determinam cat mai multe persoane sa isi testeze tensiunea arteriala”, a precizat Ion Rotaru, presedintele Comisiei pentru Sanatate Publica din Senatul Romaniei.

Pentru declaratii de presa, jurnalistii sunt asteptati la ora 12.00 in spatiul destinat testarii, unde vor fi prezenti pentru a-si verifica tensiunea arteriala Ion Rotaru, presedintele Comisiei pentru Sanatate Publica din Senatul Romaniei, si prof.univ.dr. Maria Dorobantu, presedintele Societatii Romane de Hipertensiune. Actiunea va avea loc la intrarea A1 din Senatul Romaniei, in intervalul orar 10.00 – 16.00. Este necesara acreditare de presa.

Campania de masurare a tensiunii arteriale din Bucuresti se va realiza cu sprijinul Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila”, Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti si Directiei de Sanatate Publica Bucuresti.

Partener oficial institutional: Comisia pentru Sanatate Publica din Senatul Romaniei

Partener social: Clubul ROTARY

Management eveniment: Sanatatea Press Group – Expertul tau in comunicare pe domeniul medical