Campania Grija pentru Copii, adresata copiilor nascuti prematur, continua

0
150

Copiii nascuti prematur pot petrece pana la trei luni in incubatoare, pentru a ajunge la parametrii normali de viata, iar in aceasta perioada, fiecare secunda poate face diferenta dintre viata si moarte, se arata intr-un comunicat de presa primit la redactia www.sanatateatv.ro .

Pentru a veni in sprijinul copiilor prematuri, organizatia Salvati Copiii Romania continua Campania Grija pentru Copii.

„Cauza copiilor nascuti prematur este inca foarte actuala in tara noastra. Alaturi de Dorna, facem eforturi constante pentru a imbunatati situatia din maternitati. Anul acesta, toti romanii se pot implica, fie ca aleg sa doneze timp, fie ca aleg sa doneze bani pe www.salvaticopiii.ro. Ambele se vor transforma in echipamente cu care vom dota noi unitati ce au nevoie de sprijinul nostru. Implicarea Simonei Halep a adus o si mai mare notorietate acestui proiect, lucru care ne bucura si pentru care ii multumim!,” a declarat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.

Lansata in 2013, campania contribuie la dotarea cu echipamente medicale de specialitate a maternitatilor din Bucuresti si din tara, dar si la o informare corecta si completa asupra problematicii nasterilor premature din Romania. Campania Grija pentru Copii se va desfasura pana la finalul lunii aprilie, sub mesajul „Hai sa donam copiilor nascuti prematur timp pentru viata!”. Proiectul s-a materializat pana acum in dotarea a 40 de maternitati si sectii de neonatologie cu echipament de specialitate.

Pe site-ul www.dorna.ro, cei care aleg sa doneze timp o pot face in doua feluri – urmarind clipul de sustinere al campaniei sau creandu-si propriul clip de sustinere. Dorna va aduna secundele donate prin vizionarea clipurilor de sustinere, iar de fiecare data cand se cumuleaza echivalentul a trei luni, va dona cate un echipament de specialitate dedicat ingrijirii copiilor nascuti prematur.

Articolul precedentA crescut numarul copiilor cu afectiuni grave transferati la Spitalul Marie Curie din Capitala
Articolul următorSpecialisti: Dintii inghesuiti sunt primii care se strica