Campania de vaccinare pentru preventia cancerului de col uterin – boicotata!

0
161

Ieri a inceput campania de vaccinare pentru prevenirea cancerului de col uterin. Ţinta o reprezinta fetitele de clasa a patra, pentru care au fost achizitionate 110 mii de doze de vaccin, in valoare de peste 30 de milioane de euro.

in scolile din Bucuresti, aseara au inceput sedintele cu parintii. Parintii fetitelor de clasa a patra, care urmeaza sa fie vaccinate, au fost informati cu privire la avantajele si dezavantajele pe care vaccinarea pe presupune. Foarte multi dintre acestia s-au aratat impotriva vaccinarii.

in comuna Vladimirescu, din Arad, parintii au refuzat in unanimitate vaccinare, informeaza RealitateaTV.
Mai mult, in unele localitati din mediul rural revolta impotriva acestei campanii s-a manifestat prin distribuirea unor pliante prin care parintii sunt indemnati sa nu accepte vaccinarea fetitelor lor.

Pliantele au fost editate de Asociatia crestin ortodoxa „Pro-vita”. „De ce ar aproba Guvernul administrarea unui vaccin periculos? Pentru ca este vorba despre bani. Marile concerne farmaceutice acorda comisioane importante distribuitorilor de medicamente si nu ar fi prima data cand statul lezeaza interesele cetatenilor, preferandu-le pe cele ale afaceristilor. Nici un vaccin nu poate fi administrat obligatoriu”, se arata in pliant.

Vaccinarea nu este obligatorie, insa familiile care refuza administrarea vor trebui sa dea o declaratie pe propria raspundere. Vaccinarea include administrarea a trei doze de vaccin in decurs de 6 luni. Prima doza va fi administrata in perioada 24 noiembrie – inceputul lui decembrie, urmand ca in luna ianuarie, respectiv mai, sa fie administrate si celelate doua doze.

Articolul precedentSectia de pediatrie a Spitalului pentru Copii „Marie Curie” a fost renovata
Articolul următorMedicii de familie sustin campania de prevenire a cancerului de col uterin