Camera Deputaților a adoptat Legea privind prevenţia şi depistarea precoce a diabetului

0
79

Proiectul de Lege privind prevenţia şi depistarea precoce a diabetului a fost votat marți de plenul Camerei Deputaților, în calitate de cameră decizională.

Proiectul a fost votat de 195 de deputați, în timp ce 46 s-au abținut.

“Rezultat al activității susținute al organizațiilor de pacienți, al profesioniștilor din specialitate, acest proiect de lege organică vine în sprijinul îmbunătățirii calității vieții pacienților, abordării integrate a prevenției și tratamentului bolii”, potrivit conf. dr. Corneliu Florin Buicu, președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie a Camerei Deputaților.

Conf. dr. Corneliu Florin Buicu le-a mulțumit tuturor organizațiilor de pacienți cu diabet care s-au implicat, tuturor asociațiilor de profesioniști care au participat la elaborarea și îmbunătățirea proiectului de lege, precum și tuturor celor care au votat legea.

Votarea proiectului de lege în Camera Deputaților vine în contextual în care prevalența diabetului este de 11,6% în rândul populației, iar  1 din 10 români suferă de diabet.

De asemenea, doar jumătate din cei care știu ca au diabet se tratează, iar  șapte din zece români diagnosticați au ajuns la medic prima oară in stadii avansate ale bolii.

Datele arată că 832.000 de români sunt înregistrați cu diabet în România.

 

Articolul precedentMedic endocrinolog, despre posibilele cauze și tratamentul osteoporozei
Articolul următorSesizarea Avocatului Poporului privind două articole din Legea carantinării, respinsă de CCR