Câini antrenați pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2

0
2

Poliția Română antrenează câini pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2. Astfel de canine se regăsesc și la Centrul Chinologic al Poliției Române din Sibiu, ”o unitate de elită, cu rezultate remarcabile în formarea şi perfecţionarea echipelor canine pentru întreg Sistemul National de Apărare”, după cum a scris ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, pe pagina sa de Facebook.

La nivelul acestei instituții, a fost demarat, în anul 2020, un proiect care are ca scop instruirea unor câini pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2, în special pentru structurile Poliției de Frontieră și Poliției Transporturi.

”Este un proces în desfășurare și am convingerea că, în curând, vă vom prezenta rezultate concrete ale muncii colegilor noștri din acest centru. De-a lungul timpului, în cei 70 de ani de existență ai instituției, s-au obținut rezultate deosebite în lupta antidrog, în intervenția antiteroristă, investigarea criminalistică, limitarea migrației ilegale, salvarea de victime, desfăşurarea acţiunilor de ordine publică și, în curând, în lupta împotriva răspândirii virusului SARS-Cov-2”, mai scrie oficialul.

Totodată, ministrul i-a asigurat pe cei de la Centrul Chinologic al Poliției Române de la Sibiu de toată susținerea sa în vederea eficientizării și modernizării Centrului.

Ministrul Bode s-a aflat joi alături de ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, într-o vizită la Centrul Chinologic al Poliției Române din Sibiu.

Articolul precedentCNSU a actualizat lista zonelor cu risc epidemiologic ridicat
Articolul următorStudiu: Un medicament pentru artrită reduce riscul de deces la persoanele cu COVID-19 în stare gravă