Cadrele medicale iesite la pensie, care inca profeseaza, nu vor mai primi salariu de la stat!

0
161

Cabinetul Boc a emis luni o ordonanta de guvern prin care se interzice cumularea pensiei cu salariul de stat. Cadrele medicale vor fi astfel, cele mai afectate categorii, fiindu-le interzisa primirea de venituri salariale odata cu iesirea la pensie.

Potrivit primelor evaluari, in tara exista aproximativ 1200 de medici pensionati care au primit de la Colegiul Medicilor, in 2008, dreptul de a lucra in diverse institutii sanitare din tara.

Presedintele Colegiului Medicilor, prof. dr. Vasile Astarastoae, a declarat pentru SanatateaTV ca ordonata ar putea afecta sistemul sanitar, in conditiile in care nu va fi modificata. „Cred ca acesata ordonanta a fost redactata cu un anumit scop, insa in momentul elaborarii nu s-au luat in calcul problemele sistemului sanitar”, a declarat Vasile Astarastoae.

Acesta a continuat, spunand ca exista specialitati precum radiologia unde posturile raman neocupate, din cauza lipsei de medici. „Exista medici specialisti iesiti la pensie care inca profeseaza, din cauza lipsei unor inlocuitori.”

Articolul precedentCombaterea frigului
Articolul următorMinisterul Sanatatii nu are fonduri pentru majorarea salariilor cadrelor medicale!