Cadrele didactice din Timișoara, invitate la cursuri de prim-ajutor pentru le putea preda ulterior la clase

0
209
Victor Babeş University of Medicine and Pharmacy, Timişoara

Sute de cadre didactice bănățene urmează cursuri de prim-ajutor; participarea este voluntară și acoperă mai multe domenii de interes precum măsuri de prim-ajutor în caz de stop cardio-respirator sau de corp străin aspirat, sănătatea cavității bucale, prevenirea consumului de droguri în rândul copiilor, a apariţiei cancerului uterin sau acordarea primului ajutor în situaţii de urgenţe medicale.

Cunoștințele acumulate vor fi promovate ulterior în rândul elevilor.

Activitățile fac parte din proiectul de educaţie pentru sănătate „PREVENTIM – copii sănătoşi pentru o societate sănătoasă”, lansat, marţi, la Timişoara ai cărui organizatori sunt Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” Timişoara, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Serviciul de Ambulanţă şi alte entităţi medicale judeţene.

Invitație adresată directorilor din învățământul timișorean

De ieri, șase medici instruiesc 214 cadre didactice pentru ca, ulterior, acestea să le predea copiilor la clasă educația pentru sănătate iar promotorii proiectului au publicat recent o invitație la colaborare tuturor directorilor instituțiilor din învățământ din județul Timiș:

„Mă adresez dumneavoastra cu intenția de a colabora în perioada rămasă din anul școlar 2022-2023 într-un proiect care are ca scop menținerea și îmbunătațirea stării de sănătate a copiilor care frecventează cursurile unităților de învățămant din Timișoara.
 Proiectul intitulat PREVENTIM – „COPII SANATOSI PENTRU O SOCIETATE SANATOASA” își propune să sensibilizeze cadrele didactice, copiii și părinții cu noțiuni utile medicale, transmise într-un limbaj potrivit și prin activități personalizate pentru o mai bună înțelegere a problematicii abordate și pentru deprinderea unor obiceiuri sănătoase în cadrul unor module distincte.
Beneficiarii proiectului sunt cadrele didactice, copiii și părinții.
 Calendarul de desfășurare va fi de comun acord stabilit. Pentru înscrierea la unul sau mai multe module ale proiectului vă invităm să completați formularul de pe următorul link.

Parteneri în acest proiect vor fi Inspectoratul Scolar Judetean Timis, Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes” Timisoara și Consiliul Județean Timiș” transmite

Conf. Univ.Dr. Emilian Damian Popovici, medic primar Epidemiologie, vicepreședinte al Societății Române de Epidemiologie.
Articolul precedentCâte cazuri de infecții respiratorii acute au fost raportate în ultima săptămână. Datele INSP
Articolul următorRomânia, printre lacrimi: Copilăria fără părinți… în cifre