Cabinet de medicina de familie, verificat dupa ce s-a reclamat ca sotul ar da consultatiisi elibereaza retete in locul medicului

0
190

Un cabinet de medicina de familie din Predeal a ajuns in atentia Colegiului Medicilor si a Directiei de Sanatate Publica (DSP) Brasov, dupa ce in presa au aparut informatii ca ar fi acordate consultatii nu de un medic, ci de un specialist in IT. Este vorba de sotul medicului de familie, care ar elibera chiar retete cu parafa sotiei sale.

DSP Brasov a efectuat deja un control, insa atributiile vizeaza doar verificarea functionarii cabinetului, in timp ce alte anchete vor fi desfasurate de Casa de Asigurari de Sanatate, Colegiul Medicilor si Inspectoratul de Politie Judetean Brasov, a declarat purtatorul de cuvant al DSP Brasov, Anca Batiu, potrivit Agerpres.

Colegiul Medicilor Brasov urmeaza sa se autosesizeze si va demara o ancheta, a anuntat presedintele institutiei, dr. Gabriel Moraru.

Șeful Colegiului Medicilor Brasov a mai spus ca pana acum nu au fost sesizati in legatura cu acest caz şi nu a stiut de existenţa unor probleme privind respectivul cabinet de medicina de familie de la Predeal, deşi ar fi fost normal ca eventualii pacienţi nemulţumiţi sa se adreseze şi Casei de Asigurari, şi Colegiului Medicilor Braşov, organism care reglementeaza activitatea profesionala a medicilor.

 

Articolul precedentVicepresedintele ARPID: Romania trebuie sa inceapa sa recolteze rapid plasma
Articolul următorStudiu: De ce imbatranesc oamenii diferit?