Buzau: O fetita de 1 ansi 6 luni, transferata la Bucuresti dupa ce a fost diagnosticata cu gripa

0
60

O fetiţa in varsta de 1 an şi 6 luni, internata iniţial la secţia Pediatrie a Unitaţii de Primiri Urgenţe Buzau, a fost transferata in aceaasta dimineaa la un spital din Capitala dupa ce, in urma unui test rapid, s-a confirmat ca are gripa de tip A.

Potrivit purtatorului de cuvant al Spitalului Judeţean de Urgenţa Buzau, Adriana Bunila, marţi dimineaţa, parinţii au venit cu fetiţa care prezenta febra, tuse, obstrucţie nazala, iar in urma testului rapid a reieşit ca are gripa de tip A.

„Dupa ce a fost evaluat de catre medic, acesta a considerat ca pacientul trebuie sa fie transferat la Spitalul ‘Matei Balş’ din Capitala”, a declarat, pentru Agerpres, Adriana Bunila.

in Buzau, din cauza gripei, o femeie in varsta de 47 de ani a decedat in urma cu aproape doua saptamani. 

Potrivit celor mai recente date publicate de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, in saptamana 9-15 decembrie au fost raportate la nivel national 177 cazuri de gripa clinica, mai putine comparativ cu cele raportate in aceeasi saptamana din 2018 (266 cazuri).

De asemenea, au fost raportate opt cazuri de Infectii Respiratorii Acute Severe (SARI), cu patru mai putine fata de saptamana precedenta si cu trei mai putine fata de aceeasi perioada a sezonului precedent.

in total, peste 90.000 de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa clinica, IACRS si pneumonii) s-au inregistrat in saptamana 9 decembrie – 15 decembrie.

Articolul precedentProf. dr. Coriu: In Romania nu exista registre cu numarul romanilor care au boli hematologice
Articolul următorInteligenţa artificiala poate permite o analiza „aproape in timp real” a unei tumori cerebrale in timpul unei intervenţii chirurgicale