Burse de până la 500 de euro pentru persoanele cu HIV/ SIDA

0
27

Federația UNOPA acordă și în 2020 burse persoanelor cu HIV/ SIDA, prin Programul de Burse ”Dorel Pintilie”, aflat la a V-a ediție.

Programul este destinat dezvoltării personale și profesionale a persoanelor seropozitive din România, mai exact a celor care doresc să obțină o calificare profesională, să dobândească certificări suplimentare, să finalizeze studii (liceale/facultate/master), să își îmbunătățească abilități care ar ajuta la obținerea unui loc de munca sau chiar să se promoveze.

Potrivit Federației UNOPA, în programul de burse se poate înscrie orice persoană seropozitivă din România care dorește să urmeze un curs/ atelier/ studii și care îndeplinește condițiile solicitate de furnizorul cursului/ atelierului pe care intenționează sa îl urmeze (nivel de studii solicitat,  durata, etc). De asemenea, cei înscriși trebuie să își asume finalizarea cursului/ atelierului/ studiilor și acoperirea eventualelor costuri suplimentare ce depășesc suma oferită în cadrul bursei, să își asume prin contract furnizarea dovezii finalizării cursului/studii/atelier către UNOPA (diploma de absolvire/ adeverință/ certificate) și utilizarea bursei strict în scopul declarat prin formularul de înscriere.

Ad in title

”Sprijinul financiar oferit prin bursa poate acoperi costuri directe ce țin de taxe de studii, taxe pentru participarea la cursuri, taxe pentru participarea la diferite forme de ateliere, școli de vara, programe, etc. Nu exista restricții privind domeniul profesional pentru care se aplică. E important totuși să detaliezi motivația personală pentru cursul ales. (…) Fiecare bursă oferită se va încadra în maxim 500 de euro”, scrie UNOPA.

Pentru a aplica în Programul ”Dorel Pintilie” este necesară completarea unui formular de înscriere.

Articolul precedentDr. Gindrovel Dumitra: Săptămâna viitoare, probabil, vaccinul antigripal va ajunge și la medicii de familie
Articolul următorANMCS are un nou șef