Bugetul acțiunilor prioritare, suplimentat cu 150 milioane lei

0
182

Ministerul Sănătății anunță că a suplimentat bugetul acțiunilor prioritare cu 150 de milioane de lei, pentru ultimul trimestru din 2023. ”Prin acest program se finanțează, direct din bugetul Ministerului Sănătății, cele mai critice cazuri din spitalele de urgență”, transmite sursa citată.

”Asigurarea finanțării în cadrul acțiunilor prioritare derulate de Ministerul Sănătății, în zonele critice ale spitalelor de urgență, cum sunt ATI, Trauma, Arși Gravi, AVC și Infarct miocardic acut reprezintă o prioritate, în condițiile în care întârzie avizarea de către CNAS a finanțării suplimentare pentru spitalele publice. Este esențială găsirea cât mai rapidă a unei soluții care să asigure funcționarea corespunzătoare a spitalelor, decontarea medicamentelor compensate și gratuite către farmacii și funcționarea programelor de sănătate, care sunt gestionate de CNAS”, a declarat ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Potrivit Ministerul Sănătății, în 2023 a crescut finanțarea pentru acțiunile prioritare la 400 de milioane de lei, cu cca. 60% față de anul 2021.

Programul este dedicat pacienților critici de anestezie terapie intensivă, neonatologie, traumă, arși, respectiv, pacienților cu accident vascular cerebral și infarct miocardic acut.

Articolul precedentSindicaliștii de la Solidaritatea Sanitară cer Ministerului Sănătății eliminarea declarațiilor pe propria-răspundere ale angajaților pentru drepturile legale
Articolul următorRezidențiat 2023: Alegerea unui loc sau post, condiţionată de obţinerea unui punctaj minim de promovare de 65%. Metodologia, în Monitorul Oficial