București: Proiecte de peste 80 de milioane de lei pentru creşterea securităţii la incendiu în nouă spitale

0
411

Proiecte în valoare de peste 80 de milioane de lei cu TVA pentru creşterea securităţii la incendiu în nouă spitale din Capitală au fost adoptate de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), în şedinţa de joi.

Hotărârile prevăd lucrări la instalaţii electrice, de ventilaţie, de tratare a aerului, la infrastructura de fluide medicale, precum şi montarea de sisteme de alarmare în legătură cu incendiul şi concentraţia de oxigen pentru spitalele „Sfântul Ştefan”, „Colţea”, de Nefrologie „Dr. Carol Davila”, „Prof. Dr. Alexandru Obregia”, „Sf. Maria”, „Dr. Victor Babeş”, „Dr. Ion Cantacuzino”, „Nicolae Malaxa” şi „Colentina”, potrivit Agerpres.

Conform hotărârilor, SARS-CoV-2 este un virus cu „o contagiozitate extrem de înaltă”, care a provocat deja „o criză sanitară fără precedent” şi decesul unui număr mare de persoane la nivel global şi în statele din Uniunea Europeană, printre care şi România.

„În sprijinul unei abordări coerente a crizei de sănătate publică rezultată, pentru a împiedica blocarea infrastructurii medicale disponibile şi, implicit, afectarea dreptului la sănătate pentru pacienţii care necesită internare, se impune evaluarea, extinderea, reabilitarea sau modernizarea infrastructurii instalaţiilor electrice, de fluide mecanice, de ventilare şi tratare a aerului, precum şi instalarea de detectoare semnalizare, alarmare incendii, cu acoperire totală şi detecţie oxigen, în vederea obţinerii unui răspuns în timp util şi eficient al sistemului medical public la criza COVID-19”, prevăd hotărârile.

De asemenea, a fost votat proiectul care vizează construirea unui nou corp la Spitalul Colentina.

„Pentru modernizarea sistemului de sănătate și a spitalelor din subordinea Primăriei Generale, au fost votate, de asemenea, un proiect care vizează construirea unui nou corp la Spitalul Colentina, un proiect pentru crearea unei bănci de țesuturi umane (tot la Colentina) și mai multe proiecte pentru modernizarea instalațiilor electrice și prevenirea incendiilor în spitale, ca să putem obține avizele ISU necesare. Subliniez în special proiectul pentru noul corp al Spitalului Clinic Colentina, care va avea minim 300 de paturi (dintre care 35 pentru terapie intensivă) și 4 blocuri operatorii (fiecare cu cel puțin 6 săli de operații)”, a transmis primarul general al Capitalei, pe pagina de Facebook.

Articolul precedentÎncă două cazuri suspecte de hepatită cu cauze necunoscute în România: un bebeluș de 8 luni și un copil de 10 ani
Articolul următorIndemnizații pentru personalul didactic medico-farmaceutic din universități, începând din luna mai