Bucuresti: Numarul elevilor care au ajuns la spital dupa igienizareascolii, in crestere

0
311

Numarul elevilor de la Școala 133 din capitala care au ajuns la spital, dupa igienizarea scolii, a fost revizuit la 17.

Astfel, potrivit Ministerului Sanatatii, zeci de elevi au fost examinati la cabinetul scolar. Cincisprezece dintre ei au ajuns la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” si 2 la „Marie Curie”, potrivit MS.

Igienizarea a fost necesara dupa confirmarea mai multor cazuri de gripa. Școala a fost evacuata si mai multi elevi sunt evaluati medical, dupa ce au acuzat disconfort respirator si dureri de cap.

„Masura de a nu permite accesul elevilor sau personalului in şcoala, timp de 24 de ore, de la dezinfectare nu a fost prevazuta in procesul verbal realizat dupa efectuarea dezinfectarii. Prin urmare, şcoala a permis accesul elevilor şi personalului. Astazi, dupa ce acei elevi au acuzat disconfortul respirator, şcoala a anunţat şi Salvarea şi pompierii”, precizeaza Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

La scoala 133 a fost trimisa si o autospeciala pentru victime multiple.

 DSP Bucuresti a trimis la fata locului o echipa de inspectori sanitari pentru a demara o verificare. De asemenea, DSP Bucuresti a contactat managerii spitalelor de copii , Spitalul Clinic Grigore Alexandrescu si Spitalul Marie Curie pentru acordarea asistentei medicale de specialitate.

Articolul precedentPacientele oncologice vor putea beneficia de decontarea interventiei chirurgicale de simetrizare a glandei mamare reconstruite
Articolul următorChiar sunt visele proiecţii ale dorinţelor şi temerilor noastre ascunse?