Bucuresti – „Daruieste timp, doneaza sange!” intre 19 si 21 mai 2017

0
56

Persoanele care doresc sa doneze sange pentru pacientii care au nevoie pot face acest lucru in perioada 19-21 mai, intre orele 9.00 si 13.00, la intrarea principala din centrul comercial Sun Plaza – Esplanada Sud. Actiunea are loc in cadrul campaniei „Daruieste timp, doneaza sange”, ajunsa deja la a patra editie. 300 de vieti au fost deja salvate datorita celor 54 de litri de sange recoltati in campania precedenta.

Donarea de sange se va face in cadrul unui centru mobil complet utilat, amplasat la intrarea principala dincentrul comercial, dar si in doua cabinete special amenajate in interior.

„Campania a«Daruieste timp, doneaza sange!a» a crescut cu fiecare editie si ne asteptam ca anul acesta numarul persoanelor care se vor prezenta la donare sa fie mai mare de 250. in ultimii 10 ani, actiunile constante ale Asociatiei React de promovare a importantei donarii de sange au dus la o crestere semnificativa a numarului de donatori de sange si la fidelizarea lor. Cu toate acestea, avem inca nevoie de campanii precum cea pe care o organizam impreuna cu Sun Plaza, prin care usuram accesul potentialilor donatori la procesul de donare, venind catre ei in spatii publice, larg frecventate, in zile de weekend in care nu exista constrangeri impuse de programul de la serviciu”, a declaratAnca stefan, Presedinte Asociatia React.

Persoanele care doresc sa doneze sunt asteptate in Sun Plaza cu cartea de identitate si cu micul dejun consumat (un mic dejun usor, alimente fara multe proteine si grasimi – lactate degresate, piept de pui, cereale integrale, fructe si legume, o ceasca de ceai sau cafea usor indulcite). Nu se fumeaza inainte si dupa donare timp de o ora.

Cei care doresc sa devina donatori trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

– sa aiba varsta intre 18 si 60 de ani

– greutatea corporala cuprinsa intre 50 si 100 kg (femeile), 60 si 110 kg (barbatii)

– sa nu fi suferit interventii chirurgicale sau stomatologice in ultimele 3 luni

– nu pot fi femei insarcinate, in perioada de lauzie sau in cea menstruala

– sa nu consume grasimi sau bauturi alcoolice cu cel putin 24 de ore inaintea donarii

– sa nu fi suferit de hepatita – de orice tip, TBC, sifilis, malarie, epilepsie, bruceloza, ulcer, diabet zaharat, boli de inima, boli de piele, miopie peste (-) 6 dioptrii

Donarea de sange este extrem de benefica si pentru donatori, intrucat sangele este improspatat, imunitatea organismului creste, iar riscurile de paralizie si de accident vascular se reduc cu 30%.

Mai multe informatii despre conditiile donarii pot fi gasite pe www.pentruviata.ro

Articolul precedentDoua noi structuri pentru solutionarea crizei vaccinurilor infiintate la nivelul Guvernului si al Ministerului Sanatatii
Articolul următorPeste 1000 de transplanturi medulare realizate la Institutul Clinic Fundeni