cursuri partial suspendate din cauza gripei

În 49 de unităţi de învăţământ din Capitală cursurile sunt suspendate parţial din cauza gripei, după cum au anunțat joi reprezentanții Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

În cele 49 de unităţi, cursurile sunt suspendate în una sau două clase sau grupe.

Cursurile se suspendă în situaţia în care sunt cel puţin trei copii cu gripă într-o clasă/grupă, cazuri confirmate medical.

De asemenea, Bucureşti și județele Braşov și Cluj au cele mai multe unități de învățământ închise parțial din cauza gripei, potrivit ultimelor date centralizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC).

Astfel, în București se află 55 de unități școlare închise parțial din cauza gripei, în Brașov – 14, în Cluj – 9, în Constanța – 5, iar în Sălaj – 4.

La polul opus, în judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mureş, Olt şi Sibiu este închisă câte o unitate şcolară.

În Suceava sunt închise parțial, din cauza gripei, 3 unități, iar în Alba, Dâmboviţa şi Teleorman – câte , potrivit Agerpres.

Datele MEC mai arată că, în prezent, un număr de 3.653 de elevi , din 16 județe și Capitală, sunt afectaţi de suspendarea parţială a cursurilor.