Autoritatea Națională de Management al Calității în Spitale (ANMCS) a lansat pe portalul propriu un instrument util de comunicare cu pacienții, pe care îi încurajează să povestească despre experiența lor în spitale, atât pozitivă cât și negativă.

Utilizatorii acestui instrument pot contribui la îmbunătățirea calității serviciilor oferite de către unitățile sanitare prin semnalarea experiențelor avute în interacțiunea cu sistemul sanitar, atât ca pacient, cât și ca aparținător.

În acest scop, la adresa web https://capesaro.gov.ro/experienta-ta.php a fost creat un formular care poate fi completat de orice pacient sau aparținător care dorește să semnaleze aspecte importante legate de activitatea spitalelor din România și să facă sugestii pentru îmbunătățirea activității acestora.

ANMCS mai precizează faptul că informațiile transmise în acest formular nu au caracterul unei petiții conform OG 27/2002, cu modificările și completările ulterioare.

Aceste date vor fi folosite de către structurile de specialitate ale ANMCS în cadrul procesului de monitorizare post-acreditare a unităților sanitare, conform metodologiilor și procedurilor interne.

Pentru petiții, cei interesați sunt rugați să folosească adresa de email info@anmcs.gov.ro.