Bronzarea, doua ore pe zi, ne apara de tumori

0
220

Soarele poate sa ne si apere de tumori, nu numai sa fie un dusman de moarte al pielii. intr-adevar, sunt suficiente doua ore de stat la soare pe zi pentru a injumatati riscul aparitiei cancerului de prostata, ori de san sau colon. Toate acestea, gratie vitaminei D pe care organismul o produce in timpul expunerii la razele solare, a declarat Patrizio Mulas, presedintele Asociatiei dermatologilor italieni, citat de Il Messaggero.

Potrivit unui studiu publicat in revista Clinical Journal of the American Society of Nephrology, condus de departamentul de medicina si endocrinologie al universitatii din Boston, ”vitamina D actioneaza benefic asupra diferitelor tesuturi si indeosebi ale prostatei si sanului’.

Se pare ca lipsa de vitamina D este o problema foarte raspandita in lume. ”Relativa lipsa de vitamina D – afirma dr. Mulas – determina o crestere a riscului aparitiei si evolutiei unei tumori la colon cu pana la 253 la suta”. Asadar, sfatul expertului este: ”expuneti-va la soare, dar, fireste, cu precautiile de rigoare”.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentRusia, campioana la consumul de alcool si tutun
Articolul următorHidratarea – Partea I