Maladia Parkinson se afla in stadiul de vindecare dupa ce cercetatorii japonezi au realizat un studiu pe maimutele care sufereau de aceasta maladie neurodegenerativa. Cercetarea a constat in implantarea de celule susa umane in creierul primatelor.

Maimutele care abia iti mai puteau controla miscarile corpului au prezentat semne de ameliorare la trei saptamani de la operatie. Dupa sase luni de la implantarea celulelor susa umane, primatele au fost din nou capabile sa mearga singure prin custile lor. in acest context, cercetatorii japonezi spera sa realizeze experimentul si pe oameni incepand cu anul 2015. in studiul pe maimute, oamenii de stiinta au folosit celule susa embrionare, insa in testele viitoare vor sa foloseasca celule susa pluripotente, create prin implantarea a patru tipuri de gene in celulele epiteliale umane pentru a le reprograma.

Desi utilizarea celulele susa este considerata de majoritatea oamenilor de stiinta ca fiind o tehnica promitatoare, exista voci care sustin ca folosirea celulelor susa embrionare este lipsita de etica deoarece duce la distrugerea embrionilor din care sunt recoltate.

Maladia Parkinson este o boala neurodegenerativa, progresiva, care presupune pierderea graduala a celulelor nervoase din creier. La nivel global statisticele au aratat ca sunt intre 7-10 milioane de oameni afectati de maladia Parkinson.