Bogdan Timar, unul din medicii tineri de perspectivă, cel mai tânăr profesor din diabetologia românească

0
74

Prof. univ. dr. Bogdan Timar a susținut astăzi examenul pe acest grad universitar și a devenit cel mai tânăr profesor din diabetologia românească.

Considerat unul dintre medicii tineri de perspectivă din țara noastră, prof. univ. dr. Bogdan Timar este în prezent decan al Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara. El are un interes deosebit în dezvoltarea digitalizării în domeniul educației medicale universitare.

El este implicat și în partea clinică, fiind medic în specialitatea diabet, nutriție și boli metabolice în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Pius Brînzeu”.

Ad in title

În timpul stării de urgență, prof. Timar a contribuit la lansarea primei platforme de telemedicină gratuite din România destinată persoanelor cu diabet, TELEDIABET.

Prof. Dr. Bogdan Timar este membru al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, în cadrul căreia a inițiat și coordonează proiectul Diabetes Science School, care își propune pregătirea tinerilor medici diabetologi, implicați sau viitor implicați în cercetarea științifică medicală din aria de interes a diabetului zaharat, nutriției și a bolilor metabolice din România.

Prof. Dr. Bogdan Timar este editor executiv al The Romanian Journal of Diabetes, Nutrition and Metabolic Diseases și are peste 90 de lucrări publicate in extenso, potrivit CV-ului.

De asemenea, este membru al  Asociației Europene pentru Studiul Diabetului (EASD), al Societății Internaţionale pentru Studiul Diabetului Pediatric  (ISPAD), al Societății Române de Biostatistică și Metodologie de Cercetare Științifică Medicală (membru fondator), al Societății Române de Informatică Medicală și al Societății Internaționale pentru Biostatistică Clinică.

Articolul precedentPeste 42.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore
Articolul următorOMS anunţă că varianta britanică de coronavirus a fost depistată în 70 de ţări