Belgia: MS, despre situația din spitale: Cadrele medicale sunt epuizate, secțiile ATI, supraaglomerate

0
130

Cadre medicale epuizate, dificultăţi de primire pentru marii arşi sau victime ale accidentelor rutiere: Ministerul Sănătăţii belgian a avertizat, vineri, cu privire la supraaglomerarea unităţilor de terapie intensivă din spitale, pe fondul presiunii de a relaxa în continuare restricţiile anti-COVID-19, relatează AFP.

Avertismentul, dublat de un apel către populaţie să respecte restricţiile privind adunările, survine într-un moment în care sectorul cultural devine nerăbdător să primească din nou publicul, respectând distanţarea fizică.

În spitale, personalul de terapie intensivă este ”epuizat, cu mult dincolo de limite”, a declarat Marcel Van der Auwera, un oficial al ministerului, în cursul unei conferinţe săptămânale a autorităţilor privind criza provocată de COVID-19.

Oficialul a vorbit despre îngrijitorii mobilizaţi la ”130%” de o lună şi poate încă pentru ”două sau chiar trei săptămâni”, în timp ce al treilea val al pandemiei pare să se întindă în timp mai mult decât primele două. ”Continuă să menţină sistemul în funcţiune, dar au nevoie de toată lumea pentru a reuşi”, a spus oficialul.

Belgia are aproximativ 2.000 de paturi la terapie intensivă şi aproximativ 900 dintre acestea sunt ocupate în prezent de pacienţi cu COVID-19 (o cifră neschimbată de două săptămâni), ceea ce reduce semnificativ capacitatea de primire a altor pacienţi care au nevoie de îngrijire permanentă.

Articolul precedentCMBSU, şedinţă pentru prelungirea măsurilor dispuse în contextul pandemiei
Articolul următorO comisie de specialitate din SUA recomandă reluarea imunizărilor cu vaccinul anti-COVID Johnson & Johnson