Bebelus nascut cu picioare in creier!

0
230

Caz special intr-un spital din Statele Unite: un bebelus s-a nascut cu picioare si alte membre microscopice in creier.La trei zile de la nastere, medicii specialisti au reusit sa scoata membrele dezvoltate din creierul bebelusului, iar acesta a reusit sa supravietuiasca in urma interventiilor.

Medicii care l-au operat pe nou-nascut spun ca au auzit de 90 de cazuri de acest gen, iar 10 dintre acestia aveau formatiunea localizata in creier. Specialistii mai spun ca acest fenomen este extrem de rar si poate fi intalnit o data la 500.000 de sarcini.

in termeni medicali, formatiunea poarta numele de „fetus in fat” si este vorba despre un embrion care nu se prinde in uterul mamei, ci isi gaseste alt loc pentru a se dezvolta. De cele mai multe ori, formatiunea se dezvolta in organismul fratelui.

Baietelul care s-a nascut cu picioare in creier, a venit pe lume pe 1 octombrie in Colorado Springs, Statele Unite. Cu cateva ore inainte de a-i da viata, mama bebelusului aflase ca acesta va trebui sa fie operat. O ecografie a scos la iveala aparent, o tumoare, in creierul copilului, iar la numai trei zile acesta a intrat pe mana neurochirurgilor.

Medicii neurochirurgi aveau sa ramana socati. in interiorul creierului nou-nascutului se puteau vedea doua picioare, un sold si o mana, toate aproape microscopice. Medicii au ramas cu gura cascata, dar au reusit sa incheie operatia cu succes. Copilul se simte bine acum, revenindu-si aproape complet. Medicii nu se asteapta la aparitia altor complicatii.

Cazurile de „fetus in fetus” sunt foarte rare. Practic, in cazul fetusilor gemeni, un organism se opreste din dezvoltare si este asimilat de fratele sau.

La inceputul acestei luni, a fost semnalizat un alt caz, al unei fetite de un an, din Arabia Saudita. in uterul micutei s-a dezvoltat fratele geaman al acesteia.

Medicii neurochirurgi care l-au operat pe micut sunt de parere ca situatia este una similara: picioarele si celelalte bucati de organe erau de fapt ale fratelui sau geaman.

Articolul precedentMedicii cu mai multe specialitati vor incheia un singur contract cu Casa de Asigurari de Sanatate!
Articolul următorIon Bazac a demisionat!