Cercetarile recente au scos la iveala noi indicii care ar putea duce la obtinerea unui tratament pentru a opri calvitia masculina sau chiar pentru a inversa procesul de cadere a parului, potrivit unui studiu realizat in Statele Unite ale Americii.

in timpul cercetarilor, realizate atat pe barbati cat si pe soarecii de laborator, oamenii de stiinta au descoperit gena responsabila de caderea parului la barbati. Oamenii de stiinta vor sa utilizeze aceste descoperiri pentru a pune bazele unui tratament care lupta impotriva calvitiei.

Calvitia este o problema frecventa, intalnita mai ales la barbatii de varsta mijlocie, iar aproximativ 80% dintre barbati prezinta semne vizibile de calvitie la varsta de 70 de ani.

De caderea parului sunt responsabili anumiti factori genetici , insa cel mai important rol il are testosteronul hormonul masculin. Mai exact, foliculii firelor de par se micsoreaza si devin in cele din urma atat de mici ca abia se mai pot vedea, ceea ce duce la instalarea calvitiei. De asemenea, cercetatorii americani au analizat genele care se activeaza atunci cand barbatii au un inceput de calvitie. Rezultatele analizelor au aratat in celulele foliculilor de par din zonele capului afectate de calvitie, prezinta concentratii ridicate de proteina prostaglandina D.

Savantii americani spera sa obtina un tratament care sa previna caderea parului, dar mai ales un tratament care sa stimuleze procesul de regenerare a podoabei capilare.