Persoanele care au probleme cu balonarea sau constipatia, au la dispozitie o serie de alimente pentru a ameliora toate aceste probleme. Mai exact specialistii nutritionisti recomanda persoanelor cu probleme de balonare sau constipatie, alimente precum banane, prune uscate, mere, iaurt, ovaz, menta si ghimbir.

Bananele datorita continutului bogat de potasiu si vitamina A, regleaza nivelul de apa din organism, iar substantele pe care le transmit creierului ajuta la reducerea stresului. in ceea ce priveste prunele uscate, acestea sunt mai usor de digerat si previn constipatia. Pentru ca au un continut bogat de antioxidanti, prunele uscate mentin pielea tanara.

Specialistii recomanda iaurtul, deoarece mentine un control asupra bacteriilor din stomac, prevenind astfel afectiunile stomacului si ajuta la digestie. Totodata nutritionistii recomanda persoanelor care au probleme cu digestia, sa consume ovaz, datorita fibrelor, vitaminei A si zincului. De asemenea menta amelioreaza disconfortul gastric, iar frunzele de menta consumate zilnic curata organismul de toxine. in ceea ce priveste ghimbirul, acesta contine vitamina B3 si ajuta la eliminarea substantelor inflamatorii din stomac.