Avocado este unul dintre cele mai sanatoase fructe, lucru sustinut de studiile specialistilor nutritionisti. Datorita nivelului de grasimi, fructul de avocado a fost asemanat cu untul, aproximativ 85% din caloriile unui fruct provenind din grasimi. Spre deosebire de unt care contine grasimi saturate raspunzatoare de depunerea grasimilor pe peretii vaselor de sange, avocado are in compozitie grasimi „bune”.

Majoritatea grasimilor din avocado sunt reprezentate de fitosteroli si PFA, grasimi care un rol esential in combatarea inflamatiilor din corp. Avocado este un remediu important pentru persoanele care au probleme cu articulatiile. De asemenea, acizii oleici favorizeaza absortia unor substante nutritive din hrana, fiind recunoscuti si pentru efectul de reducere a riscului de boli cardiovasculare.

Pentru ca fructul avocado are un continut redus de carbohidrati si un indice glicemic redus, nutritionistii il recomanda pentru reducerea nivelului glucozei din sange. Specialistii nutritionisti recomanda fructul de avocado acelor persoane care doresc sa urmeze o dieta sanatoasa si echilibrata.