Autorul amenințărilor cu bombă trimise zilele trecute mai multor spitale din țară a fost prins. Ce menționează DIICOT

0
218
foto: MAI

Mai multe amenințări cu bombă au fost trimise, zilele trecute, unor spitale din Capitală dar și din țară: autorul acestora este un adolescent, cu cetățenie română – informează Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) într-un comunicat de presă.

Procurorii fac acum cercetări privind infracţiunea de ameninţare în scop terorist prevăzută de art. 32 alin.4 din Legea nr. 535/2004.

„Urmare activităţilor investigative derulate de către  Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, împreună cu Inspectoratul General al Poliţiei Române – Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate şi structurile subordonate, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii, a fost identificată persoana care a conceput şi transmis, pe adresele de poştă electronică ale unor instituţii şi autorităţi publice,  dar şi ale unor persoane juridice din România, mesaje de ameninţare cu privire la amplasarea unor dispozitive explozive.

Făptuitorul este minor în vârstă de 15 ani, cetăţean român.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare în scop terorist prevăzută de art. 32 alin.4 din Legea nr. 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție – se menționează în informarea amintită după ce, săptămâna trecută, mai multe spitale și instituții publice au fost închise din cauza acestor amenințări, care s-au dovedit în cele din urmă false.

Articolul precedentExplicații, acuze, promisiuni: Autoritățile constată – și după incendiul de la Crevedia – lipsa centrelor de mari arși din țară
Articolul următorMinisterul Sănătății (re)vine cu lămuriri: Câte paturi destinate tratării pacienților cu arsuri severe sunt, de fapt, în România și câte sunt promise