Autorități americane: A fost aprobat primul kit de testare COVID-19 pentru uz casnic

0
429

Autoritatea americană care reglementează piața medicamentelor și dispozitivelor medicale, US Food and Drug Administration (FDA), a anunțat recent că a aprobat primul kit de autotestare COVID-19 de uz casnic. Acesta oferă rezultatul în termen de 30 de minute de la prelevarea probelor pentru depistarea virusului SARS-CoV-2 și implică utilizarea unui tampon nazal.

Deși companiile Moderna și Pfizer au dat speranțe în combaterea COVID-19 prin producerea de vaccinuri cu eficacitate de peste 90%, testarea rămâne un factor cheie în controlul răspândirii virusului. În acest context, testul de unică folosință, dezvoltat de compania Lucira Health, a primit autorizație de utilizare de urgență pentru uz casnic, a anunțat FDA.

Testul este disponibil prin prescripţie de la medic și costă mai puţin de 50 de dolari, potrivit site-ului Lucira Health.

Potrivit comisarului FDA, Stephen Hahn, acesta este primul kit de testare ce poate fi autoadministrat și poate oferi rezultate la domiciliu. El a adăugat că acest kit de testare poate fi, de asemenea, utilizat în spitale, doar că probele trebuie să fie colectate de către furnizorul de asistență medicală în cazul în care persoanele care sunt testate nu au împlinit 14 ani.

„Ne dorim să lucrăm proactiv cu dezvoltatorii pentru a sprijini disponibilitatea mai multor astfel de opțiuni de testare la domiciliu”, a declarat Jeff Shuren, directorul Centrului FDA pentru Dispozitive și Sănătate Radiologică.

Statele Unite ale Americii au trecut duminică de 11 milioane de infecții totale, la doar opt zile după ce au atins 10 milioane de infecții.

Articolul precedentCE a aprobat al cincilea contract pentru vaccinul împotriva COVID-19
Articolul următorMonitorul Oficial a publicat curriculumul de pregătire în specialitatea stomatologie generală