Autismul ar putea fi tratat cu ajutorul oxitocinei, hormon care favorizeaza atasamentul fata de alte persoane si comunicarea sociala, sustin oamenii din stiinta de la o prestigioasa universitate din Israel.

Astfel injectiile cu oxitocina, cresc nivelul de toleranta, gradul de sociabilitate si manifestarea afectiunii si a tandretii fata de semeni.

De asemenea, potrivit specialistilor, acest hormon poate fi administrat si prin inhalare, nu doar prin injectare. Cu toate acestea, reprezentantii pacientilor care sufera de autism sunt sceptici in privinta folosirii acestui hormon pentru a creste gradul de sociabilitate cu tulburari din spectrul autist.

in acest context, cercetatorii britanici considera ca utilizarea acestui hormon pentru tratarea autismului ar fi o greseala, in conditiile in care tulburarile din spectrul autist sunt afectiuni cronice, care dureaza toata viata si care sunt cauzate de o varietate de factori psihici si genetici care nu se pot schimba doar administrand niste hormoni.