Austria: Peste 200 de cazuri de COVID-19 în rândul participanților la un festival din Croația

0
108
sursa foto: shutterstock

Austria a identificat peste 200 cazuri de COVID-19 în rândul unor tineri care au călătorit în Croaţia pentru a participa la un festival.

Organizatorul evenimentului, Martin Reitstaetter, susține că toţi participanţii la festival au fost verificaţi de două ori înainte de a li se permite intrarea în acel spaţiu, pentru a vedea dacă ei au fost vaccinaţi anti-COVID-19, dacă au fost testaţi negativ ori s-au recuperat după o infectare anterioară, asigură, potrivit DPA, scrie Agerpres.

Festivalul desfăşurat pe plajă, denumit Austria Goes Zrce, a avut loc mai multe zile la rând săptămâna trecută pe insula croată Pag şi a atras aproximativ 8.000 de participanţi, cu vârste între 19 şi 27 de ani.

Autorităţile sanitare austriece le-au cerut acum tuturor celor care au fost prezenţi la acest eveniment să se testeze, pentru a identifica şi alte posibile cazuri de infectare.

Conform datelor transmise tot de gazdele festivalului, aproximativ 60% dintre participanţi au fost cel puţin parţial vaccinaţi anti-COVID-19.

”Ceea ce ne sperie cel mai mult este că sunt atât de mulţi vaccinaţi printre cei testaţi pozitiv”, mai spune Martin Reitstaetter.

Potrivit ministrului austriac al sănătăţii, Wolfgang Mueckstein, aproape o treime din noile cazuri de COVID-19 de la nivel național sunt legate de călătoriile în afara ţării.

 

Articolul precedentPortugalia ridică interdicția privind circulația pe timpul nopții
Articolul următorIoana Mihăilă: Tulpina Delta, mult mai contagioasă, probabil că şi la noi începe să devină dominantă