Australia menține frontierele internaționale închise pentru încă cel puțin trei luni

0
22

Ministrul Sănătății australian, Greg Hunt, a anunțat marți că Australia va prelungi cu cel puţin trei luni închiderea frontierelor sale internaţionale. Măsura de autoizolare, aflată în vigoare deja de un an, a fost luată cu scopul de a proteja statul de COVID-19, scrie presa internațională.

Mai exact, controlul strict la frontiere va fi prelungit până în data de 17 iunie 2021.

Potrivit oficialului, Guvernul din Australia a fost avertizat de experţi în sănătate că ”situaţia din jurul COVID-19 în străinătate continuă să prezinte un risc inacceptabil pentru sănătatea publică din Australia, mai ales apariţia unor mutaţii mai contagioase”.

Ad in title

Australia şi-a închis frontierele internaţionale după izbucnirea pandemiei de COVID-19, interzicând intrarea majorităţii străinilor, cu unele excepţii, mai scrie presa internațională. De asemenea, numărul australienilor cărora li s-a permis să se întoarcă acasă în fiecare săptămână a fost limitat.

În ceea ce privește călătorii autorizaţi să intre în țară, aceștia trebuie să petreacă 14 zile de carantină într-un hotel.

Potrivit sursei citate, politica de autoizolare s-a dovedit benefică, Australia înregistrând mai puţin de 29.000 de cazuri de COVID-19 la o populaţie de 25 de milioane de locuitori şi impune în prezent puţine restricţii pe plan intern.

Articolul precedent3 martie, Ziua Mondială privind Protecția sănătății urechii și auzului
Articolul următorStudiu:Tulpina braziliană a SARS-CoV-2 ar putea reinfecta 60% dintre persoanele care au trecut prin boală