Au fost publicate toate datele legate de testarea COVID-19 pe județe și incidența în fiecare localitate

0
49

Ministerul Sănătății a publicat toate datele legate de testarea COVID-19 pe județe și incidența în fiecare localitate din țară, iar informațiile sunt actualizate zilnic.

„Raportarea datelor referitoare la infecția cu virusul SARS-CoV-2 și vaccinarea împotriva COVID-19. Datele actualizate zilnic în acest format sunt extrase din aplicațiile Corona Forms, Alerte MS și RENV și publicate automat în format brut” , se arată pe site-ul data.gov.ro.

Medicul și cercetătorul Octavian Jurma a spus că aplaudă decizia Ministerului Sănătății, iar presiunea politica pentru a se ține aceste date „sub capac” este imensă.

Ad in title

„Pentru cei ca mine care cerșeau date despre testare, le-am primit! Dar am primit mult mai mult, este o supra-abundență de date. O să ne ia zile bune să le integrăm, dar datele despre testare sunt șocante. Vrancea este aplaudat că e în scenariu verde cu patru este pe zi în vreme ce Timișoara e hulită că e în scenariu roșu cu 2.000 de teste pe zi! Halal realizare. Exact ce suspectam de atâta vreme. Acum, miniciunile autorităților și politicienilor în privința situației nu au doar picioare mai scurte, li s-au tăiat cu totul. Aplaud decizia Ministerului Sănătății, știu că nu le-a fost ușor, presiunea politică pentru a se ține aceste date sub capac este imensă. Însă primul pas spre rezolvarea unei probleme este să admiți că ai una și să contempli adevărul despre ea.Abia acum putem vorbi despre soluții adaptate la nivel local”, a afirmat cercetătorul Octavian Jurma.

Articolul precedentMecanismul de control al exporturilor de vaccinuri anti-COVID-19 produse în blocul comunitar va fi extins
Articolul următorUn studiu arată impactul pandemiei asupra tratării cancerelor la copii