Au fost montate RMN-ul și CT-ul, în premieră, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase

0
482
Foto: Primaria Constanța
Serviciile de imagistică sunt o „premieră” pentru pacienții Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, instituție care, din păcate, până astăzi, nu a avut în dotare computer tomograf și RMN.
Sistemul de rezonanță magnetică (RMN) și computerul tomograf (CT) sunt dispozitive de înaltă performanță care au necesitat respectarea mai multor condiții pentru o instalare adecvată precum alimentarea cu energie electrică, racord la apă și canalizare, echipamente de climatizare sau lucrări generale de amenajare – precizează Primăria orașului.
„Ambele dispozitive medicale reprezintă tehnologii inovatoare pentru investigarea imagistică preventivă și de diagnostic, de ultimă generație, cu rezoluții remarcabile, concepute pentru performanțe clinice și un flux de lucru simplificat”  – informează administrația locală într-un comunicat.

Lucrările la Spitalul Modular continuă

La mijlocul lunii iulie au fost demarate lucrările la Spitalul Modular, care acum continuă la interior: finalizarea instalației electrice și a celei sanitare, a sistemului de încălzire, ventilație și aer condiționat ( HVAC).
Valoarea noului spital este de 10 milioane euro iar corpul modular va avea 52 paturi, dintre care 10 vor fi de Anestezie Terapie Intensivă (ATI).
Structura modulară a fost gândită ca un nucleu al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța și va asigura completarea serviciilor medicale pentru această unitate.
Proiectul Spitalului modular completează amplele lucrări de modernizare, reabilitare energetică, consolidare și extindere ale clădirii vechi a spitalului.
Reconstructia clădirii vechi de peste 80 ani va fi demarată anul viitor. Contractul de finanțare pentru reabilitarea, consolidarea și extinderea clădirii este semnat si are o valoare de aproape 28 milioane de lei, aproape 12 milioane de lei fiind alocate consolidării.
Articolul precedent„În avangarda științelor vieții: neuroștiința și genomica“ – Filmul conferinței susținută de cercetătorii români Alexandru Babeș și Mircea Iliescu la Biblioteca Academiei Române (VIDEO)
Articolul următorTurismul medical românesc, promovat doar de bihoreni, în acest an, la un eveniment internațional de referinţă