Atentie la sanatatea elevilor!

0
228

Conform unui bilant al Institutului de Sanatate Publica, un sfert dintre elevi si prescolari sufera de o afectiune cronica. Datele privind starea de sanatate a copiilor au fost culese in perioada anului 2007, in urma efectuarii unor examene medicale.

Afectiunile oftalmologice, rahitismul, intarzierea dezvoltarii fizice, obezitatea sau problemele legate de coloana vertebrala sunt cele mai frecvente boli. Cauzele aparitiei acestor anomalii sunt fie genetice, fie produse de unele obiceiuri nesanatoase. Bolile oftalmologice, de exemplu, pot fi provocate de lumina slaba sau de o pozitie gresita adoptata in momemtul activitatilor scolare, precum apropierea excesiva a ochilor de carte, in timpul citirii. Pe de alta parte, obezitatea sau incetinirea procesului de crestere se pot datora unui regim alimentar necorespunzator. ”Abandonarea alimentatiei naturale e pe primul loc. Lipsa de vitamina D, si in principal alimentatia gresita a copiilor sunt principalele cauze ale aparitiei rahitismului si intarzierilor de crestere”, a precizat medicul Denis Stanescu de la Spitalul Marie Curie din Capitala, intr-o emisiune televizata de catre Realitatea Tv.

Potrivit specialistilor, cea mai mare parte din vina pentru producerea acestor afectiuni o poarta parintii, care nu se ingrijesc suficient de modul de viata al copiilor si care, de cele mai multe ori, intarzie vizita la medic.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentFumatul, un pericol pentru sarcina
Articolul următorHormonii sexuali, „vinovati” pentru bolile de inima la barbati