Presedintele Romaniei, Traian Basescu, i-a atentionat pe romani sa fie foarte atenti atunci cand aleg sa se inscrie la diferite case de asigurari de sanatate, pentru ca risca sa fie pacaliti. Iar asta cu atat mai mult cu cat noua lege a sanatatii va aduce modificari semnificative in aceasta privinta atunci cand va fi adoptata.

Şi cum deocamdata astfel de case de asigurari nu le asigura nimic, presedintele a sugerat ca romanii sa aiba rabdare si sa nu se lase pacaliti atunci cand aleg sa se asigure. „Cei care fac asigurari suplimentare de sanatate este in regula sa si le faca, dar cei care primesc oferte: „Veniti sa va asiguram pentru zero lei”, trebuie sa stie ca sunt pacaliti”, a declarat presedintele Romaniei ,Traian Basescu la radioul public.

in plus, presedintele Traian Basescu a explicat ca odata ce va fi adoptata noua lege a sanatatii aceastava aduce numeroase schimbari, care vizeaza si introducerea de case de sanatate private. Noile case de asigurari de sanatate private vor primi de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate resurse financiare in functie de numarul de asigurati pe care il au.

„Aceste case vor fi cele care vor aduce bani din afara sistemului in sistem. Casele de asigurare de sanatate vor fi primul judecator al spitalelor, al medicilor de familie. De asemenea, nicio casa de asigurare nu va mai tolera ca un medic de familie sa dea bilet de internare sa-l trimita pe pacient sapte zile in spital, sa stea pe banii de spitalizare”, a mai adaugat presedintele.