AstraZeneca a primit 486 milioane dolari pentru dezvoltarea tratamentului cu anticorpi pentru COVID-19

0
334

Guvernul Statelor Unite a atribuit companiei AstraZeneca 486 de milioane de dolari pentru dezvoltarea şi furnizarea a până la 100.000 de doze de tratament cu anticorpi pentru COVID-19, o clasă similară cu a medicamentului cu care a fost tratat preşedintele Donald Trump, potrivit Reuters.

Acordul, convenit în cadrul programului Operation Warp Speed al administraţiei Trump, este pentru dezvoltarea unui cocktail cu anticorpi monoclonali care poate preveni COVID-19, în special în rândul populaţiei cu vârste de peste 80 de ani, aflată în categoria de risc ridicat, a anunţat Departamentrul pentru Sănătate şi Servicii Umane al SUA.

Tratamentul a ajuns în centrul atenţiei după ce, săptămâna trecută, preşedintele Trump a fost tratat cu medicamentul cu anticorpi al companiei Regeneron Pharmaceuticals.

Într-o convorbire telefonică făcută publică vineri, un oficial important din domeniul sănătăţii a spus că guvernul american se aşteaptă să pună la dispoziţie, gratuit, peste 1 milion de doze de tratament cu anticorpi pentru pacienţii bolnavi de COVID-19 similar cu cel administrat lui Trump.

Regeneron şi Eli Lilly au solicitat Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente a SUA autorizaţii pentru utilizarea în regim de urgenţă a tratamentelor cu anticorpi.

AstraZeneca a anunţat că intenţionează să furnizeze până la 100.000 de doze începând cu sfârşitul anului 2020 şi că guvernul SUA ar putea achiziţiona o cantitate suplimentară de până la un milion de doze în 2021, în baza unui acord separat.

Articolul precedentCoronavirus: Peste 7 milioane de cazuri de coronavirus, înregistrate în India
Articolul următorCoronavirus: S-a stins din viaţă directorul Filarmonicii de Stat din Târgu Mureş