Astazi este Ziua Mondiala a Diabetului

0
140

Ziua Mondiala a Diabetului este marcata in fiecare an in data de 14 noiembrie, atragandu-se astfel atentia asupra problematicii diabetului zaharat in toata lumea.

in 2017, tema principala a Zilei Mondiale a Diabetului este „Femeile si diabetul – dreptul nostru la un viitor sanatos”, la nivel mondial existand peste 199 milioane de femei cu diabet, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Mai mult, aceeasi sursa precizeaza ca diabetul este a noua cauza de mortalitate in randul femeilor, in intreaga lume, cu 2,1 milioane de decese pe an.

Ziua Mondiala a Diabetului este marcata si in Romania, prin mai multe actiuni organizate la nivel national. Asociatia Romana de Educatie in Diabet si Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes” din Timisoara organizeaza la Timisoara cea de-a X-a editie a Campaniei Nationale „Controleaza-ti Diabetul”, printre actiuni ce se regasesc in cadrul campaniei numarandu-se: iluminarea in albastru a cladirii Operei din Timisoara, testari gratuite de glicemie si hemoglobina glicozilata, screeningul neuropatiei diabetice si picior diabetic. De asemenea, mesajele specialistilor in domeniu vor fi transmise populatiei generale prin intermediul mass media, printr-o conferinta de presa. in cadrul campaniei se va desfasura si un simpozion stiintific adresat profesionistilor in diabet.

De asemenea, astazi se desfasoara la Palatul Parlamentului Conferinta – Dezbatere ce va avea in prim plan „Femeia, in contextul diabetului zaharat… Povesti de viata” si „Situatia copiilor si adolescentilor cu diabet zaharat de tip 1 din Romania”.

Articolul precedentCinci semne ca esti insarcinata si nu gripata
Articolul următorCampania Nationala Controleaza-ti Diabetul ajunge in acest an la Timisoara