ASSMB: Nu există cazuri de COVID-19 în rândul cadrelor medicale de la Spitalul de Nefrologie „ Carol Davila”

0
60

În acest moment nu există niciun caz de infectare cu noul coronavirus în rândul personalului medical care își desfășoară activitatea în cadrul Spitalului Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”, activitatea acestei unități medicale de elită desfășurându-se în parametrii normali. Este anunțul făcut de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB).

”La Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”, spital suport COVID-19 pentru pacienții care au nevoie de dializă, unitate medicală aflată în administrarea Primăriei Capitalei prin ASSMB, au existat suspiciuni de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în cazul a 19 persoane, cadre medicale care își desfășoară activitatea în cadrul spitalului. În prezent, după desfășurarea unei anchete epidemiologice și retestarea tuturor celor care prezentau suspiciuni, la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr, Matei Balș”, ASSMB  este în măsură să anunțe public faptul că în toate cele 19 cazuri, suspecte inițial, testele au fost negative”, se arată într-un comunicat al ASSMB.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, joi, că la Spitalul de nefrologie ”Carol Davila” erau 19 cadre medicale infectate cu noul coronavirus, menţionând că urmează să fie făcută o reevaluare pentru a vedea dacă se confirmă aceste teste.

Ad in title
Articolul precedentPeste 8.000 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus în România
Articolul următorApelul lui Klaus Iohannis: Vă rog să faceţi acest sacrificiu pentru a putea fi împreună sănătoşi mai târziu