Asociatia P.A.V.E.L, premiata la Gala SanatateaTV!

0
164

Asociatia P.A.V.E.L (Asociatia parintilor cu copii bolnavi de cancer, leucemii si anemii grave) a primit Premiul pentru cea mai implicata asociatie de pacienti, la Gala SanatateaTV.

Asociatia P.A.V.E.L a facut numeroase demersuri pentru informarea pacientilor cu privire la boala dar si pentru ameliorarea suferintelor si imbunatatirea starii de sanatate a acestora. O actiune de acest fel a fost initierea proiectului „Construind Viitorul pentru Copiii din Romania”. Proiectul a avut ca scop imbunatatirea gradului de informare si constientizare a parintilor, profesionistilor, organizatiilor si publicului cu privire la problematica copiilor cu cancer. Rezultatele obtinute au fost crearea Centrului de Resurse si Servicii P.A.V.E.L, in parteneriat cu Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu”si crearea unei baze de date cuprinzand informatii despre institutii din Romania care furnizeaza servicii medicale pentru copiii bolnavi de cancer. in cadrul proiectului au primit servicii directe un numar de 224 de beneficiari (copii si adolescenti).

Asociatia a sustinut, de asemenea, activitati prilejuite de marile sarbatori ale crestinatatii (Craciun sau Pasti), de Ziua Copilului si a creat grupuri de suport pentru parintii copiilor internati in sectia de oncologie a spitalului M. S. Curie din Bucuresti. Argumentul acestei initiative a fost acela ca starea de echilibru emotional a parintelui, a mamei in special, se constituie intr-un element cheie in evolutia copilului si a calitatii vietii pe timpul spitalizarii, atat a copilului cat si a apartinatorilor sai.

SanatateaTV, in parteneriat cu Puls Media Network, a organizat pe 4 decembrie Gala SanatateaTV. Organizatorii evenimentului si-au propus premierea tuturor celor care s-au implicat in sustinerea si in promovarea unei vieti sanatoase.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentDonarea si transplantul de organe, in atentia Comisiei Europene!
Articolul următorProf. Dr. Bogdan Marinescu, premiat pentru intreaga cariera medicala!