Asistentii medicali comunitari vor fi platiti din fondurile MS

0
169

Asistentii medicali comunitari, personalul medico-sanitar incadrat in unitatile de invatamant si mediatorii sanitari rromi vor fi platiti, in continuare, din fondurile Ministerului Sanatatii, conform unei ordonante adoptate in sedinta de ieri a Executivului.

in 2008, autoritatile hotarasera ca incepand cu 1 ianuarie 2009, o serie de atributii si competente exercitate de catre Ministerul Sanatatii sa fie transferate catre administratia publica locala. Deoarece pana in prezent nu au fost organizate structurile din cadrul autoritatilor locale care sa preia aceste atributii, iar bugetul de stat pe anul in curs nu a fost aprobat, plata drepturilor salariale va fi asigurata din fonduri de la bugetul de stat si din venituri proprii ale Ministerului Sanatatii, se arata intr-un comunicat al MS.

„Am facut un efort financiar pentru a asigura continuitatea activitatii desfasurate de aceste categorii profesionale, munca lor fiind foarte importanta la nivelul comunitatilor in care activeaza. Este normal, insa, ca drepturile lor salariale sa fie asigurate de catre comunitatea locala intrucat serviciile acordate sunt in folosul comunitatii”, a declarat ministrul Sanatatii Ion Bazac.

Articolul precedentFarmaciile din Cluj au ramas fara insulina
Articolul următorColegiul Medicilor contesta la Curtea Constitutionala ordonanta privind blocarea posturilor publice