Dr. Beatrice Mahler: Niciun angajat infectat cu noul coronavirus SARS-CoV-2 în Institutul  Marius Nasta

0
67

Niciun angajat infectat cu noul coronavirus SARS-CoV-2 la Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din București. Este anunțul făcut de conducerea unității de Ziua mondială a siguranței şi sănătății la locul de muncă.

”Aderența la proceduri înseamnă salvare de vieți”, se arată într-un comunicat de presă.

Conducerea spitalului atrage atenția că  respectarea procedurilor reprezintă ”normalitatea” și asigură un act medical  desfășurat în condiții de siguranță, prin care este protejată sănătatea personalului și a pacienților.

Ad in title

”Munca fiecărui angajat contează, fiecare trebuie să fie responsabil, dar și respectat la locul său de muncă, și este obligatoriu ca fiecare la rândul lui să își respecte colegul atât prin vorbă cât și prin faptă.  Respectarea procedurilor conferă certitudinea unui act medical desfășurat în condiții de siguranță pentru angajați și pacienți, iar dacă vorbim de protocoale, respectarea lor înseamnă act medical corect și sigur pentru pacienții noștri”, a declarat Beatrice Mahler, managerul Institului ”Marius Nasta”.

Sănătatea tuturor este strâns legată de modul în care personalul medical își asumă respectarea procedurilor și protocoalelor în unitățile în care lucrează! Activitatea unitară a unei instituții este în relație directă cu modul modul în care fiecare acționează responsabil în dreptul lui,  transmite Institutul ”Marius Nasta”.

”Cel mai important, pentru mine, ca manager, este siguranța și sănătatea personalului și a pacienților. Cred că unele dintre lucrurile extrem de importante care pot fi o barieră împotriva infectării personalului o reprezintă implementarea și însușirea procedurilor de muncă și a protocoalelor. Noi, la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, punem accent și înțelegem importanța respectării întocmai a acestor proceduri și protocoale, menite să ne protejeze pe noi și pacienții noștri”, a declarat managerul institutului, asist. univ. dr. Beatrice Mahler.

În Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”, aproximativ 80 de medici, inclusiv rezidenți, 80 de asistenți medicali, 16 infirmiere și aproape 30 de membri ai personalului auxiliar se ocupă de pacienți cu noul coronavirus sau pacienții internați ca suspecți în cadrul unității medicale.

Articolul precedentMedic Spitalul Militar „Carol Davila”: Unde am putea să ne petrecem vacanța  
Articolul următorSUA: Autoritățile recomandă denaturarea gustului dezinfectanților pentru mâini