Argeș: Controale la SJU Pitești după ce autoritățile locale au aflat că pacienții așteaptă cu orele la UPU

0
393
foto: Spitalul Județean de Urgență Pitești

Prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu, a decis joi să anunțe controale în spitalelele publice adminisrate de autoritatea locală; acestea vor fi realizate de comisii formate din şase instituţii cu atribuţii în acest sens.

Primele verificări au fost deja demarate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti:

Controale în spitalele din Argeș! La Urgență, oamenii au reclamat că așteaptă prea mult. Le-am cerut tuturor membrilor comisiei de control, obiectivitate și toleranță zero. Nimeni să nu se joace cu sănătatea oamenilor!

Am dispus, în această dimineață, înființarea unei comisii mixte de control care va desfășura acțiuni de verificare în spitalele din Argeș! Decizia a fost luată în urma multelor sesizări pe care le-am primit de la argeșeni nemulțumiți de serviciile oferite de unitățile medicale publice.
Din comisie fac parte reprezentanții a șase instituții! Le-am cerut tuturor obiectivitate și toleranță zero. Nimeni să nu se joace cu sănătatea oamenilor!
Verificările au început la Spitalul de Urgență Pitești! Am stat de vorbă cu oamenii care așteptau la Urgență. Unii dintre ei spuneau că sunt acolo de o oră și jumătate, o altă doamnă, de 3 ore, iar altii spuneau ca au așteptat altă dată si 5 ore.
În Ambulatoriul de Specialitate nu se respectă programările! Erau oameni care așteptau mult după ora la care erau programați.
Toate deficiențele care vor fi depistate de către organele de control vor fi transmise Consiliului Județean Argeș, instituție care administrează unitatea medicală, pentru remediere!” – a transmis prefectul Radu Perianu pe pagina sa de socializare.
Articolul precedentCrucea Roșie: Peste 120 voluntari se specializează în intervenţii în caz de dezastre în județul Bacău (FOTO)
Articolul următorDr. Cristina Cornoiu: Cum se poate obține echilibrul florei vaginale