ARAS: Află cum te poți testa, gratuit, acasă, pentru depistarea HIV și a Hepatitei C

0
313
Foto: ARAS Bucuresti
Săptămâna Internațională a Testării: Asociația Română Anti-SIDA (ARAS) lansează campania de testare prin care oricine poate comanda un auto-test HIV gratuit; testarea este importantă și trebuie să fie ușoară, de aceea, anul acesta doritorii pot comanda testele acasă sau pot veni la centrele de testare (mai multe informații AICI).
Pentru că protecția rămâne cel mai eficient mod de a preveni HIV, testul va veni însoțit și de prezervative:
Între 20 și 26 noiembrie, comandă gratuit testul HIV, vei trece prin procesul de consiliere online, apoi îți trimitem testul la domiciliu prin curierat rapid” – anunță organizația; în cadrul acestei campanii, ARAS își propune să facă testarea cât mai accesibilă și ușoară, astfel persoanele interesate se pot testa fie la centrele sale din București, Cluj, Iași și Timișoara (cu programare, între 20-23 noiembrie), fie își pot comanda testele la domiciliu în întreaga țară (online, între 20-26 noiembrie). Pe lângă testul HIV, fiecare participant va primi și un test rapid pentru Hepatită C.

Campania este susținută la nivel internațional de Agenția Franceză pentru Dezvoltare (AFD), Robert Carr Fund, Expertise France prin programul “L’initiative” și Primăria Bruxelles

Cea de-a patra ediție SIT este organizată de ARAS – Asociația Română Anti-SIDA, cu susținerea Coaliției PLUS, Gilead, Elton John AIDS Foundation, Sidaction și în parteneriat cu Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”.
Săptămâna Internațională a Testării este o inițiativă a CoalitionPlus, rețea internațională de luptă împotriva HIV/SIDA și a hepatitelor virale, în care ARAS este membră cu drepturi depline; campania își propune sensibilizarea publicului larg și a persoanelor vulnerabile la problematica testării HIV, un prim pas ce trebuie făcut în lupta împotriva acestei epidemii.
Astfel, 800 persoane se vor putea testa la domiciliu folosind un auto-test HIV, pe care ARAS îl va trimite gratuit, prin curierat rapid.
Articolul precedentSJU Vaslui beneficiază de noi echipamente în dotarea secțiilor dar are nevoie de specialiști și rezidenți
Articolul următorConsilierul prezidenţial pe probleme de sănătate, Diana Loreta Păun – declarații referitoare la implementarea PNCC